Over GRCS

GRCS: automatiseringsoplossingen op maat

Achter de ambitieuze eenmanszaak GRCS staat ondernemer Guy Raeymaekers. Guy biedt professionele ondersteuning op vlak van automatisering. Als programmeur, projectingenieur én projectleider. En dit in verschillende industrietakken. Van staalindustrie en glasindustrie tot de chemische industrie en andere sectoren.

Als werknemer was hij achtereenvolgens actief als onderhoudstechnieker, programmeur, projectingenieur en project manager. Dankzij zijn jarenlange ervaring bezit hij een doorgedreven expertise en knowhow over automatiseringsprocessen, engineering en projectmanagement.

Als partner voor automatisering staat Guy Raeymaekers in voor:
 

  • Elektrische engineering
  • Projectengineering
  • Gebouwautomatisering
  • Programmering Siemens Simatic Step 7 en TIA-portal
  • Laagspanningsverdeling
  • Bordenbouw (calculatie & uitwerking)
  • Automatisering in explosiegevaarlijke omgeving
  • Prijscalculatie elektrotechnische projecten
  • Algemene elektriciteit
  • Machineveiligheid

 

Huidig engagement: Kieback&Peter

Guy Raeymaekers bouwde in de loop der jaren een karrevracht aan ervaring op in diverse industriële sectoren. Eerst als werknemer, later als zelfstandige. Zijn huidig engagement? Projectmanager voor Kieback&Peter. Deze Europese fabrikant levert energiebesparende totaaloplossingen op vlak van gebouwbeheer, ruimteautomatisering en veldapparatuur en is gespecialiseerd in systeemhuizen en meet- en regelsystemen. De taak van Guy Raeymaekers binnen Kieback&Peter is tweeledig: technische uitwerking van projecten enerzijds, en productondersteuning anderzijds.

 

Jarenlange ervaring in automatisering

De samenwerking met Kieback&Peter ging vooraf aan een rijkelijk gevulde loopbaan in industrial en building automation. Een overzicht:

 

Programmeur/projectingenieur

Naast projectleider was Guy Raeymaekers ook als HVAC programmeur inzetbaar bij Kieback&Peter. Onder meer voor de programmatie van DDC-regelingen, BMS-systemen op het Platform Neutrino en Gateways (bijvoorbeeld van Modbus naar Bacnet). Hij verzorgde ook naregelingen van het type RCN200-L en RCC200-L (communicerend via LON) en stelde functionele beschrijvingen van installaties op. Het project voor de Zoo van Antwerpen is een mooi voorbeeld.

Ook in de automobiel-, staal- en glasindustrie ging Guy Raeymaekers aan de slag als programmeur. Hij maakte deel uit van het automatisatieteam van Siemens Brussel en was er verantwoordelijk voor PLC software engineering. Kleine automatisatieprojecten op zelfstandige basis nam hij er graag bij. ArcelorMittal, Guardian, Praxair en Aquafin zijn maar enkele van de vele eindklanten die beroep deden op de technische expertise van Guy Raeymaekers.

Zijn specialiteit? Simatic S7 PLC en TIA-Portal. Daarnaast is Guy vertrouwd met WinCC Flexible en EPLAN P8.

 

Projectleider

Als projectmanager was Guy Raeymaekers verantwoordelijk voor het aansturen van programmeurs, elektrische tekenaars en elektriciens. Bijvoorbeeld voor het industrieel automatiseringsbedrijf GNA en verlichtingsgigant Philips, maar ook voor ACE, actief in de elektriciteitssector. Ook in de staalindustrie en chemie – explosiegevaarlijke omgevingen – deed hij ervaring op als projectleider. Met een doorgedreven kennis van ATEX-certificaten en zoneringplannen als resultaat.

Hierdoor beschikt Guy Raeymaekers ook over een uitgebreid netwerk leveranciers voor specifieke componenten én contacten bij grote spelers op gebied van automatiseringscomponenten. Denk aan Siemens, Phoenix Contact, Rittal, Danfoss…

 

Onderhoudstechnieker

Guy Raeymaekers startte zijn carrière in automatisering als onderhoudstechnieker voor een bedrijf actief in was- en reinigingsmiddelen.

Diensten

Siemens Simatic Step 7 and TIA-portal

Elektrische engineering

Gebouwautomatisering met Kieback&Peter

Projectengineering