Baudoin Mol

Opdrachtgever

Mekanische Konstructie Baudoin

 

Werfadres

Ambachtsstraat 10, 2400 Mol

 

Ontvormen van industriële ringen

 

GRCS leverde zijn diensten op vlak van elektrische engineering bij het ontvormen van industriële ringen. Dit in samenwerking met Mekanische Konstructie Baudoin uit Mol. Baudoin ontwikkelde en tekende de machine uit in hun atelier, en monteerde deze ook. GRCS nam de elektrische engineering tot zijn rekening.

 

Guy Raeymaekers tekende de elektrische sturing en werkte deze verder uit. Via partners van GRCS werd het bord en de bekabeling vervolgens in het atelier van Baudoin uitgewerkt. De installatie werd ter plaatse uitvoerig getest, gedemonteerd en later terug opgebouwd bij de klant. De sturing is bewust eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zodat de klant zijn operatoren slechts een beperkte opleiding moeten volgen om de installatie te kunnen bedienen. Omdat veiligheid erg belangrijk is, werd er gekozen om buiten de PLC S7-1214 van Siemens om een tweehanden sturing te bouwen. Deze sturing is uitgevoerd met een veiligheidsrelais (SRB201ZH) van Schmersal.

 

Borstelmachine

 

GRCS ondersteunde ook in de constructie van een borstelmachine. Mekanische Konstructie Baudoin heeft een bestaande borstelrol aangepast zodat er loadcellen onder geplaatst konden worden. Deze loadcellen worden nu gebruikt om de aandrukkracht van de rol te bepalen zodat er steeds met dezelfde kracht wordt geschuurd tegen de metalen steunband om deze proper te maken. GRCS tekende het elektrische schema en programmeerde de software van de S7-1214 CPU en het touchpanel. De loadcellen van Siemens zijn hier gekoppeld aan een SIWAREX-kaart. De bordenbouw werd uitgegeven en de klant nam de elektrische bekabeling voor zijn rekening.